Je kunt verschillende behandelingen krijgen als je darmkanker hebt. Welke behandeling je krijgt, ligt aan hoe erg je kanker is. Vaak krijg je eerst een operatie. Een operatie bij darmkanker gaat vaak beter als een ziekenhuis het vaak doet. Doet het ziekenhuis die operatie niet vaak genoeg? Dan mogen ze de operatie helemaal niet meer doen.
Het ziekenhuis houdt bij hoe vaak ze een operatie doen bij darmkanker. Blijft er kanker over na de operatie? En hoeveel? En hoe vaak er iets mis gaat na de operatie.
Ziekenhuizen meten ieder jaar hoe goed hun zorg is. Ze moeten deze informatie aan verschillende instanties geven. En ze gebruiken de cijfers om de zorg steeds verder te verbeteren.
Wanneer u darmkanker heeft, of het vermoeden bestaat, kunt u in Alrijne terecht voor een totaalpakket aan zorg. U komt bij ons na een verwijzing door uw (huis)arts, of als vervolg op het bevolkingsonderzoek darmkanker. Na verwijzing door uw (huis)arts of als vervolg op het bevolkingsonderzoek darmkanker kunt u snel terecht op de polikliniek en heeft u na het darmonderzoek binnen één dag de voorlopige uitslag.
Op het gebied van darmkankerzorg werkt Alrijne Zorggroep intensief samen met het Groene Hart Ziekenhuis onder de naam Samen+.
Door onze kennis en ervaring te bundelen in gespecialiseerde behandelteams zijn wij in staat de beste darmkankerzorg te bieden.
Endeldarmkankeroperaties worden door twee chirurgen uit beide ziekenhuizen uitgevoerd in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.
Patiënten met (mogelijk) darmkanker kunnen snel terecht voor de benodigde zorg: van diagnostiek tot operatie, behandeling met chemo- of hormoontherapie, begeleiding, nazorg en follow-up.
Een eventuele behandeling met bestraling vindt plaats in het LUMC in Leiden.
Meer informatie over de behandeling van darmkanker bij Alrijne kunt u hier vinden.