In je galblaas zit een vloeistof opgeslagen: galvloeistof. Die vloeistof heb je nodig om de vetten in je eten te verteren. Soms is deze vloeistof te dik. Dan krijg je galstenen. Meestal gaan die vanzelf weg, maar soms blijven ze vastzitten. Dan kan de galblaas gaan ontsteken. Je kunt dan koorts of pijn krijgen. Je kunt ook misselijk worden en overgeven.
𝘛𝘦𝘬𝘴𝘵 𝘨𝘢𝘢𝘵 𝘩𝘪𝘦𝘳𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘦𝘳 ▼
Heb je lang last van galstenen? Dan kan de arts de galblaas weghalen. Dat kan op 2 manieren:
Meestal doet de arts een kijkoperatie, maar dat kan niet altijd.
Je kunt naar bijna elk ziekenhuis in Nederland als je galblaas eruit moet. Bij deze operatie is de kans namelijk heel klein dat er iets misgaat.
Het ziekenhuis houdt deze gegevens bij:
Informatie over de maag, lever en darmen. Ook vind je hier meer informatie over galstenen. Wat zijn galstenen? En hoe herken je het?
Wat zijn galstenen? En wanneer heb je een operatie nodig?
Als een galsteen in het laatste stukje van de galgang blijft zitten, kan de arts de steen soms via de darm weghalen. Dat kan met een kijkonderzoek.
Om de website goed te laten werken en de beste ervaring te kunnen bieden, hebben we inzicht nodig in het bezoek en gebruik van de website. We meten graag het effect van bezoek en campagnes. Hiervoor maakt deze website gebruik van cookies. Wij plaatsen onze cookies met respect voor privacy. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.